Pentingna Kontrol Tegangan

Tegangan Control System Solusi

Tingali di sabudeureun anjeun, seueur produk anu anjeun tingali sareng dianggo diproduksi nganggo sababaraha jinis sistem kontrol tegangan.Tina bungkusan sereal isuk-isuk ka labél dina botol cai, dimana waé anjeun angkat aya bahan anu ngandelkeun kontrol tegangan anu tepat dina prosés manufaktur.Perusahaan di sakumna dunya terang yén kontrol tegangan anu leres mangrupikeun fitur "nyieun atanapi pegat" tina prosés manufaktur ieu.Tapi naha?Naon kontrol tegangan sareng naha éta penting pisan dina manufaktur?
Sateuacan urang delve kanakontrol tegangan, urang kedah ngartos heula naon tegangan.Tegangan nyaéta gaya atawa tegangan anu diterapkeun kana hiji bahan anu ngabalukarkeun éta manteng dina arah gaya anu diterapkeun.Dina manufaktur, ieu biasana dimimitian nalika bahan baku ditarik kana prosés ku titik prosés hilir.Urang nangtukeun tegangan salaku torsi dilarapkeun ka puseur roll, dibagi ku radius roll.Tegangan = Torsi / Radius (T = TQ / R).Nalika tegangan teuing tinggi, tegangan teu bener bisa ngabalukarkeun bahan pikeun elongate sarta ngancurkeun bentuk roll, atawa malah ngaruksak roll lamun tegangan ngaleuwihan kakuatan geser tina bahan.Di sisi séjén, teuing tegangan ogé bisa ngaruksak produk ahir Anjeun.Tegangan anu teu cekap tiasa nyababkeun reel panyambungna manteng atanapi sag, pamustunganana ngahasilkeun produk bérés anu kualitasna goréng.

tegangan

Persamaan tegangan

Dina raraga ngartos kontrol tegangan, urang kudu ngarti naon a "web".Istilah ieu nujul kana sagala bahan anu terus conveyed tina gulungan kertas, plastik, pilem, filamén, tékstil, kabel atawa logam.Kontrol tegangan nyaéta tindakan pikeun ngajaga tegangan anu dipikahoyong dina wéb anu diperyogikeun ku bahan.Ieu ngandung harti yén tegangan diukur sarta dijaga dina titik set dipikahoyong ku kituna web ngajalankeun mulus sapanjang proses produksi.Tegangan biasana diukur maké sistem pangukuran kaisar dina pon per inci linier (PLI) atawa métrik dina Newton per centimeter (N/cm).
kontrol tegangan ditangtoskeun dirancang pikeun akurat ngadalikeun tegangan dina web, ku kituna kudu taliti dikawasa tur dijaga ka tingkat minimum sapanjang prosés.Aturan jempol nyaéta ngajalankeun jumlah tegangan pangsaeutikna anu anjeun tiasa kéngingkeun pikeun ngahasilkeun produk tungtung kualitas luhur anu anjeun pikahoyong.Upami tegangan henteu diterapkeun sacara akurat sapanjang prosés, éta tiasa nyababkeun kedutan, ngarecah wéb, sareng hasil prosés anu goréng sapertos interleaving (shearing), out-of-gauge (printing), ketebalan palapis inconsistent (coating), variasi panjang (laminating). ), Curling tina bahan salila prosés lamination, sarta spooling defects (stretching, dibintanginya, jsb), ngan sababaraha ngaran.
Pabrikan kedah nyumponan paménta anu ningkat pikeun ngahasilkeun produk anu kualitas saefisién mungkin.Ieu ngakibatkeun kabutuhan anu langkung saé, kinerja anu langkung luhur sareng jalur produksi anu langkung luhur.Naha prosésna ngarobah, nyiksikan, nyitak, laminating atanapi prosés anu sanés, masing-masing gaduh hiji hal anu umum - kontrol tegangan anu leres ngahasilkeun kualitas luhur, produksi anu murah.

tegangan2

Bagan Kontrol Tegangan Manual

Aya dua metodeu utama pikeun ngadalikeun tegangan, manual atanapi otomatis.Dina kasus kontrol manual, perhatian sareng ayana operator sok diperyogikeun pikeun ngatur sareng ngaluyukeun laju sareng torsi sapanjang prosés.Dina kontrol otomatis, operator ngan perlu nyieun inputs salila setelan awal, sakumaha controller tanggung jawab ngajaga tegangan dipikahoyong sapanjang prosés.Ieu ngurangan interaksi operator jeung kagumantungan.Dina produk kontrol otomatis, biasana aya dua jenis sistem, loop kabuka jeung kontrol loop katutup.


waktos pos: Dec-22-2023